Null

Gimnastica pentru gravide

Exercițiul fizic se va adapta vârstei gravidei, vârstei gestaționale, evoluției sarcinii, capacității de efort a gravidei (gradul de antrenament). În sarcina normală, programul de exerciții este structurat pe trimestre. În leuzie, programul va fi reluat începând din ziua a 2-a.

Pozițiile de lucru: vor fi comode, relaxante, cu o baza mare de susținere și cu coborârea treptată a centrului principal de greutate, pe masură ce vârsta sarcinii crește. În primele 3 luni se pot utiliza toate pozițiile fundamentale și derivate, dar în următoarele luni se vă renunța la poziția atârnat (risc de avort spontan prin crețterea presiunii intraabdominale).

Se va renunța la poziția așezat și se va utiliza derivata aezat-rezemat; este o poziție cu baza mare de susținere; fixează coloana lombară, dar crește presiunea abdominală putând rezulta fenomene de insuficiență respiratorie. În așezat, centrul de greutate este jos și se proiectează anterior, contrabalansând deplasarea anterioară datorată uterului gravid.Ai intrebari? Ia legatura cu noi

captcha

Vrei o programare? Foloseste formularul de mai jos

Loading...