Null

Kinetoterapia

Kinetoterapia (sau Kinetologie medicală) este știința care studiază mecanismele articulare și neuromusculare care asigură omului activitățile motrice normale. Kinetoterapia se definește ca terapie prin mișcare efectuată prin programe speciale de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni. Programele de kinetoterapie sunt special concepute ținând cont de constituția pacientului, vârstă, afecțiunea pe care o are, tipul de activitate pe care îl desfășoară, stadiul de evoluție a bolii, existența altor alte afecțiuni.

PKinetoterapia sau gimnastica medicală, tratează numeroase afecțiuni prin intermediul programelor de exerciții terapeutice, alcătuite individual în funcție de afecțiune și de evoluția sau involuția acesteia. După stabilirea diagnosticul de către un medic de specialitate se recurge la aplicarea tratamentului prin kinetoterapie.

Prin kinetoterapie - gimnastica medicală - se pot corecta posturile anormale ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioze, cifoze sau lordoze.

Kinetoterapia este o terapie de lungă durată și cere din partea pacientului perseverență. Kinetoterapeutul trebuie să își susțină permanent pacientul, să îl motiveze în momentele de dificultate, să discute și să explice fiecare rezultat apărut.

Obiective:

· menținerea tonusului muscular;

· pregătirea pentru viitoarea naștere;

· îmbunătățirea posturii, funcției sistemului circulator/ vascular, sistemului respirator;

· creșterea capacității de efort și creșterea elasticității pielii;

· prevenirea durerilor musculare (contracturi);

· îmbunătățirea calității vieții (destresare);

· creșterea mobilității articulare. Kinetoterapia are ca rezultate :

· căștigarea mobilității articulare normale pierdute în urma unei imobilizări post-fractură

· normalizarea tonusului muscular

· antrenarea întregul corp în mișcare și pregătirea organismul copilului pentru efort

· formarea obișnuinței unor mișcari corecte și coordonate

· corectarea diferite deformări ale coloanei vertebrale, datorate poziției incorecte a copiilor în bancă sau pe scaun în timpul pregătirii lecțiilor

· tratarea afecțiunilor aparatului locomotor : luxațiile congenitale de șold, platfusul, genum var sau valg sau asa-zișii "genunchi in X"

· corectarea atitudinilor posturale vicioase și a modificarilor de ax ale coloanei vertebrale deja instalate (cifoza, scolioza, hiper lordoza sau spate plan)Ai intrebari? Ia legatura cu noi

captcha

Vrei o programare? Foloseste formularul de mai jos

Loading...