Null

Ce este celulita? Cum apare și de ce?

Celulita este o stare ce se caracterizează prin depuneri de țesut adipos (grăsime) cu repartizare neuniformă sub piele. Cauzele apariției celulitei nu sunt perfect cunoscute. Când se vorbește despre celulită și cauzele ei, se poate vorbi despre problemele hormonale, probleme ale țesuturilor conjunctive, procese inflamatorii, comportament alimentar nerațional.

De aceea trebuie făcută o diferență foarte clară între celulita care este o afecțiune inflamatorie și care trebuie abordată din perspectiva medicală și celulita despre care se vorbește în estetică, care are cauze comportamentale și care poate fi tratata prin masaj anticelulitic (anticelulită). Celulita poate apărea atât in cazul persoanelor slabe cât și în cazul persoanelor cu exces ponderal, în cazul acestora din urmă celulita este mult mai vizibilă.

Orice persoană poate avea celulită, indiferent de vârsta și sex. Existența celulitei se caracterizează prin acumularea locală de grăsime ceea ce, într-o primă fază, dă pielii un aspectul de "coajă de portocalaă". În stadiile avansate de celulită, denivelarile pielii devin în ce în ce mai vizibile, grăsimile acumulându-se în cantitați mari sub formă de noduli. Există situații în care apariția excesului ponderal și a celulitei este favorizată: gurmanzi, sedentari, cei care au un comportament alimentar incorect, folosirea unor substanțe care influențeaza negativ echilibrul hormonal al organismului. De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulită față de persoanele de sex masculin - se consideră că celulita afectează aproximativ 85% dintre femei - datorită structurii diferite a țesutului subcutanat și a dispoziției anatomice a țesutului adipos din hipoderm.

Pentru a întelege celulita, trebuie sa înțelegem structura dermului

Pentru a întelege celulita, trebuie sa înțelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. Într-unul dintre straturile profunde se formeaza o rețea de fibre (colagen) ca o "plasa" în ochiurile căreia se "prind" celulele grase - adipocitele. Dacă structura colagenului nu are o calitate optimă, rețeaua formată ("plasa") va avea ochiuri neuniforme, iar adipocitele care se vor dispune să umple aceste goluri vor da aspectul de celulită.

Structura colagenului este influențată genetic, de vascularizația locală, de echilibrul hormonal, de stilul nostru de viață. Cum acționează masajul asupra celulitei? Celulita datorată unui comportament favorizant (comportament alimentar anormal, sedentarism) poate fi eliminată prin masaj anticelulitic. Bineînțeles, rezultatele sunt cu atât mai bune cu cât tratamentul se începe mai devreme.

Un masaj anticelulitic (masaj anticelulită) are drept scop îndepărtarea celulitei, remodelarea aspectului țesutului adipos. Dintre remediile naturale împotriva celulitei, masajul anticelulitic ocupă un loc important, fiind o posibilă rezolvare de care trebuie ținut seama. Masajul anticelulitic influențeaza metabolismul celular și sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii, eliminarea excesului de apă reținută în țesut, în scopul scăderii în greutate. De asemenea, masajul anticelulitic are ca urmare o îmbunătățire a circulatiei sângelui, o activare a sistemului venos în scopul eliminării mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, în acest fel ameliorându-se și elasticitatea și tonusul pielii și al tesuturilor subcutanate..

Manevrele de masaj anticelulitic sunt locale - doar în zonele afectate (abdomen, fese, picioare, brațe), au o viteza susținută și alternează de la manevre profunde la superficiale, de la manevrele rapide la cele cu efect relaxant, fiind mișcări active - pasive și pasive cu rezistență. Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme și produse anticelulitice. Frecvența și numărul ședințelor de masaj anticelulitic se stabilesc în funcție de gradul de celulită și de excesul ponderal al persoanei. Pentru menținerea rezultatelor o cât mai lungă perioadă de timp, trebuie să se adopte un stil de viață sănătos - activitate fizică susținuta (fitness, gimnastică aerobica), regim alimentar sănătos (este esențială păstrarea unui echilibru între aportul alimentar și consumul de energie), saună. Toate acestea au ca scop un aport normal de elemente nutritive, eliminarea toxinelor și excesului de apă din organism.


Ai intrebari? Ia legatura cu noi

captcha

Vrei o programare? Foloseste formularul de mai jos

Loading...